Logo 24G

Anàlisi d'ADN de Farmacogenètica

Anàlisi ADN de predisposició a fàrmacs. Apropa't a la medicina de prevenció.
Més informació
Test farmacogenètic
Test farmacogenètica caixa

La farmacogenètica estudia la nostra predisposició als medicaments. Gràcies a aquesta anàlisi ADN, podem determinar la predisposició que un fàrmac pugui ser tòxic per a nosaltres o simplement ineficaç.

 

Conegueu la vostra predisposició genètica a fàrmacs amb una anàlisi ADN!

Sempre hem observat com alguns medicaments tenen l'efecte desitjat en algunes persones, però no en altres. Hi pot haver moltes causes que expliquin aquestes diferències, i la farmacogenètica és sens dubte un dels factors més importants.

La nostra anàlisi d'ADN de farmacogenètica analitza una llista de medicaments. Ens basem en reconeguts estudis científics als que apliquem les teves dades genètiques. Confrontant les teves dades genètiques amb aquests estudis, els nostres algorismes ens mostren el teu predisposició a aquests fàrmacs.

Descarrega el nostre exemple d'informe de Farmacogenètica
Informes disponibles en anglès, alemany, francès, italià, polonès i espanyol.

sumari farmacogenètica
Test farmacogenètic

Farmacogenètica i farmacogenòmica: és el mateix?

Farmacogenètica i farmacogenòmica són paraules que solen utilitzar-se com a sinònims, però que tenen algunes diferències. La farmacogenètica és la disciplina biològica que estudia la genètica d'una persona en la resposta als medicaments, Mentre la farmacogenòmica estudia la variació en lexpressió dels gens rellevants per a les malalties i la resposta variable a certs medicaments per desenvolupar noves vies de tractament.

 

En què em pot ajudar una Anàlisi ADN de Farma?

Actualment, les reaccions adverses a fàrmacs desemboquen en una important morbiditat i mortalitat en pacients, cosa que moltes vegades genera un augment dels costos de salut. Si bé la compatibilitat de medicaments és una cosa coneguda i estudiada des de fa moltes dècades i qualsevol prospecte especifica la incompatibilitat d'un medicament amb molts altres, la genètica també té molt a aportar. Pressuposar que els pacients són un conjunt homogeni de persones i que els medicaments i tractaments habitualment eficaços en un grup d'individus ho seran a la resta, és gairebé amb total seguretat un plantejament erroni. L'experiència clínica demostra que medicaments que funcionen molt bé en alguns pacients tenen molts efectes secundaris, són ineficaços o causen efectes adversos, fins i tot mortals, en altres.

 

La manca d'eficàcia en tractaments de trastorns genètics com els de l'Alzheimer, l'esquizofrènia o la hipertensió s'eleva fins a percentatges molt alts.

 

Les variacions en la resposta a medicaments poden ser degudes a factors exògens. Per exemple, la dieta, el consum de cafè, tabac, alcohol, altres medicaments, etc. Pero també a factors endògens, com l'edat, el sexe i, de manera molt important, la genètica.

 

Un fàrmac pot ser administrat per diferents vies, cosa que influirà en la rapidesa dels seus efectes, però, en qualsevol cas, passa per multitud d'etapes abans d'assolir el teixit o l'òrgan per al qual està indicat. Ha de ser absorbit, metabolitzat, transportat, degradat i excretat. En qualsevol d'aquests passos, una variació en la seqüència d'un gen pot interactuar amb el fàrmac i generar una resposta diferent de l'esperada.

 

Gràcies a les anàlisis ADN de farmacogenètica podem conèixer la nostra predisposició a diversos medicaments.

De manera que els metges podran evitar aquells que sabem que és molt possible que ens produeixin toxicitat o que simplement no ens faran lefecte desitjat. Els facultatius poden triar aquells fàrmacs més efectius segons la nostra genètica i calcular les dosis duna manera molt més intel·ligent.

 

Holanda fa anys que utilitza la informació genètica dels seus pacients, que porten a la targeta sanitària aquestes dades, de manera que a la farmàcia es modulen els medicaments amb base en aquesta informació personalitzada.

 

La medicina personalitzada, que també s'anomena medicina individualitzada o medicina genòmica, És aquella en què els metges tracten de prevenir, diagnosticar o tractar una malaltia genètica, segons el seu estadi, utilitzant la informació genètica o biològica d'un pacient i que es converteix, alhora, en un element fonamental per a l'estalvi de costos (i temps) als sistemes sanitaris, perquè el sistema de prova-error es redueix consistentment. També es parla de medicina de prevencióquan el criteri és més el moment d'evolució de la malaltia; en aquest cas, abans darribar a desenvolupar-la.

 

Hi ha medicaments que una vegada receptats, triguen mesos a poder avaluar-se, a saber si ens estan fent l'efecte desitjat o no. En molts casos, per a la mateixa patologia hi ha diferents alternatives farmacològiques, i el nostre metge, tenint el nostre informe farmacològic, tindrà més possibilitats d'encertar “la primera”. 

 

La nostra Anàlisi d'ADN Farmacogenètic està dividida en 5 especialitats mèdiques: cardiologia, neurologia, dolor, oncologia i altres.analitza predisposicions a desenes de medicaments.

Llegir més ...

Aquests són alguns dels medicaments que analitzem

Cardiologia – Fenprocumon
Neurologia – Amisulprida
Cardiologia – Hidroclorotiazida
Cardiologia – Warfarina
Neurologia – Amitriptilina
Cardiologia – Pravastatina
Neurologia – Antidepressius
Dolor – Aspirina
Neurologia – Bupropió
Dolor – Fentanil
Neurologia – Carbamacepina
Neurologia – Citalopram
Dolor – Buprenorfina
Neurologia – Clomipramina
Dolor – Alfetanil
Neurologia – Clozapina
Dolor – Meperidina
Neurologia – Escitalopram
Dolor – Morfina
Neurologia – Haloperidol
Dolor – Naltrexona
Neurologia – Olanzapina
Dolor – Pentazocina
Neurologia – Paliperidona
Dolor – Tramadol
Neurologia – Quetiapina
Oncologia – Fluorouracil, capecitabina, anàlegs de pirimidina
Neurologia – Ziprasidona
Oncologia – Cisplatí
Neurologia – Risperidona
Oncologia – Irinotecan
Altres – Ribavirina
Oncologia – Mercaptopurina
Altres – Interferó alfa – 2b
Oncologia – Metotrexat
Altres – Tacrolimus
Oncologia – Tamoxifè
Altres – Viagra (Sildenfail)
Oncologia – Vincristina

Dades en brut

T'has fet alguna anàlisi ADN?

Si ja disposeu d'algun dels nostres tests genètics o un test d'alguna altra companyia, podem utilitzar les vostres dades brutes (raw data) per crear el vostre informe de Farmacogenètica de 24Genetics. Sense enviar una altra mostra d'ADN, de la manera més còmoda. Compra'l ara a la nostra botiga i en poc temps tindràs el teu informe personalitzat.

Preguntes freqüents

COM ES FA AQUESTA ANÀLISI ADN?

Tens detallats els senzills passos que has de seguir per recollir la teva mostra de saliva en aquest vídeo d'instruccions. És realment fàcil i des de la comoditat de casa teva. Quan tinguis la mostra, envia'ns-la de tornada a 24Genetics. Al nostre laboratori especialitzat farem la seqüenciació, extraient l'ADN dels teus tests genètics. Tot seguit, un complex procés informàtic aplicarà els nostres algorismes exclusius i generarà l'informe que et farem arribar.

EN QUINS PAÏSOS ESTÀ DISPONIBLE AQUESTA PROVA?

24Genetics és una empresa europea amb implantació mundial. Enviem els nostres kits d'ADN a qualsevol lloc del món on et trobis, EXCEPTE A ESTATS UNITS, on aquest test no està aprovat. T'enviarem el kit des del centre de distribució més proper al teu lloc de residència, perquè l'enviament sigui el més ràpid possible.

HE DE FER CANVIS EN ELS MEUS TRACTAMENTS DE SALUT PEL MEU COMPTE SEGONS EL CONTINGUT DEL MEU INFORME GENÈTIC?

Els informes de 24Genetics us donaran informació de predisposicions del vostre organisme a patir determinades patologies, basats en anàlisis estadístiques. T'ofereixen valuosa informació d'àrees de la teva salut a les quals probablement hagis de prestar una atenció especial. Però no són informes diagnòstics. Per tant, la nostra recomanació és que qualsevol canvi relatiu a la teva salut que et plantegis dur a terme sigui analitzat per un servei de genètica o per un metge especialitzat.

TOT HA DE VEURE AMB EL MEU ADN?

El teu ADN és un paràmetre molt important en el funcionament del teu cos. Però l'estil de vida, l'exercici, la dieta, el lloc on vius, els teus hàbits i altres circumstàncies també influeixen. Per tant, tot i ser un dels més importants, la teva genètica és només un dels factors que afecten la teva salut i el teu benestar. Els nostres informes genètics t'aporten informació valuosa, és a dir, coneixement. Conéixer-te bé t'ajudarà, sens dubte, a cuidar millor el teu cos i millorar el teu benestar.

TOTS ELS TEST FARMACOGENÈTICS SÓN IGUAL D'ÚTILS?

No hi ha gaires empreses biotecnològiques capaces de desenvolupar els complexos algoritmes necessaris per obtenir informes farmacogenètics solvents. Les proves de 24Genetics es basen en una anàlisi genètica d'última generació i analitzen més de 720.000 marcadors genètics per oferir-te dades de propensions de resposta del teu organisme a desenes de fàrmacs diferents de les àrees de cardiologia, neurologia, oncologia, dolor i altres.

PER QUÈ AQUEST TEST DE FARMACOGENÈTICA ÉS MILLOR QUE UNS ALTRES?

Per la quantitat dinformació que donem i per la qualitat de la mateixa. Però si vols conèixer totes les raons per les que estem convençuts que els tests de 24Genetics són els millors, pots consultar-ho aquí.

QUINES SÓN LES BASES CIENTÍFIQUES D'AQUESTA PROVA?

Aquesta prova es basa en innombrables estudis genètics rellevants. Reconeguts i acceptats per la comunitat científica internacional. Aquests estudis científics es fan públics a través de prestigioses institucions i organismes científics. Quan hi ha un determinat nivell de consens. Els nostres informes genètics es generen aplicant milers d'aquests estudis a les dades genètiques de cada client, mitjançant un complex algorisme desenvolupat de principi a fi i actualitzat periòdicament per 24Genetics.

DESPRÉS DE REALITZAR AQUEST TEST, QUÈ REBRÉ ESPECÍFICAMENT?

T'enviarem un informe detallat i personalitzat en PDF al teu correu electrònic. A més, tant en el moment de realitzar la teva comanda, com en qualsevol moment posterior, ens pots sol·licitar el teu arxiu electrònic de dades brutes (raw data), amb la informació del teu mapa genètic. El correu electrònic on el rebràs és el que ens vas facilitar en registrar el teu kit.

24GENETICS M'INFORMARÀ DE LES POSSIBLES ACTUALITZACIONS?

És així. Sempre que realitzem una nova versió d'algun dels nostres informes, us ho notifiquem a tots els clients que disposin d'aquest informe. A més, has de saber que sempre fem prèviament les proves necessàries. Per assegurar-nos que la nova informació que incloem està perfectament contrastada a nivell científic.

QUI ES POT FER AQUEST TEST?

Qualsevol persona, sense límit d'edat, es pot fer un test 24Genetics. Si l'anàlisi ADN es realitzarà a realitzar un nadó o una persona d'edat avançada, us preguem que ens informeu en els comentaris de la vostra comanda. Així podrem enviar-te un kit especial que facilita la recollida de la mostra de saliva.

AQUEST TEST ÉS VÀLID PER A ÚS CLÍNIC?

Aquest test no és vàlid per a ús clínic. Si el vostre metge considera que alguna mutació del vostre informe és especialment rellevant. Us podrà prescriure una segona prova de confirmació amb validesa diagnòstica. Gràcies al test de farmacogenètica de 24Genetics, els metges poden descobrir predisposicions importants que es podrien haver passat per alt.

PER QUÈ ÉS ÚTIL LA FARMACOGENÈTICA?

Una gran varietat de medicaments per desgràcia senti malament moltes persones, i moltes vegades hi ha un fàrmac alternatiu que sí que pot funcionar bé. La farmacogenètica va arribar per tal de brindar la informació necessària per conèixer com la nostra genètica té un paper fonamental en la nostra resposta a fàrmacs. Per descomptat, altres factors com ledat, el pes o els hàbits de vida també tenen la seva importància. A més, és possible que hi hagi gens no contemplats a l'informe per desconeixement científic, i que estiguin jugant un paper important. Tot i això, encara que és important recordar que el nostre informe és preventiu i no té validesa clínica ni diagnòstica, sí que dóna informació de la predisposició del teu organisme a l'efecte de desenes de fàrmacs. En cas de voler confirmar la resposta exacta a un o més medicaments concrets, el vostre metge us pot prescriure un test farmacogenètic d'ús clínic, amb l'objectiu d'evitar riscos.

QUINS SÓN ELS PARÀMETRES DELS QUALS PARLA L'INFORME DE FARMACOGENÈTICA?

L'informe estudia factors com eficàcia, toxicitat, metabolisme i dosi.

QUINS MOLTS FÀRMACS APAREIXIN EN COLOR MORAT ÉS NEGATIU?

No necessàriament. Al llarg de les pàgines del nostre informe, podeu comprovar en quins termes particulars es descriu la resposta a cada fàrmac. És possible que siguis una persona que requereix una dosi menor d'un medicament.

PER QUÈ LA LLISTA DE FÀRMACS NO ÉS MÉS EXTENSA?

Avui dia hi ha hagut grans incerteses sobre com el nostre ADN influeix en l'efectivitat dels fàrmacs. Els fàrmacs inclosos al nostre informe són els que han superat el nostre criteri de fiabilitat. I àmpliament validats informes científics de suport, a nivell mundial. Per sort, la llista es va ampliant ia 24Genetics treballem constantment per poder incorporar cada fàrmac del qual es descobreixen noves troballes genètiques.

LA MEVA PREDISPOSICIÓ GENÈTICA A FÀRMACS SIGNIFICA QUE ELS MEUS FAMILIARS RESPONEN D'IGUAL MANERA?

Tot i que la genètica de cada persona és exclusiva, és probable que comparteixis resultats amb persones de la teva família. En genètica, molts dels patrons que s'expressen també tenen relació amb familiars propers. En qualsevol cas, com que la genètica és exclusiva de cada persona. Recomanem que consulteu amb el vostre servei clínic de referència les decisions a prendre, en l'àmbit familiar, quant a fàrmacs.

Creus que la farmacogenètica pot aportar més valor als teus pacients?

Tenim la fórmula perfecta per a tu. Visita la nostra web de partners i distribuïdors.

0
    0
    Cistella
    La seva cistella està buida