Logo 24G

Preguntes freqüents

Test ADN i Genètica, preguntes i respostes més comunes

Sobre el procés d'enviament i recollida

Quant de temps trigaré a rebre els meus informes?

Rebràs un correu amb els teus informes en un termini d'entre 3 i 6 setmanes des que registris la teva mostra a la nostra web.

 

Quan rebré el kit per fer el meu test?

Enviarem el teu kit a l'adreça que ens hagis facilitat a la sol·licitud. Ho farem en un termini entre 24 i 72 hores des de la data de compra.

 

Ja he fet la meva prova. Com us envio el kit?

Per tornar el kit, només has de registrar-lo http://secbcaixabank.info/SECB-COVIDXNUMX-DENUNCIA-INSPECCION-PROTOCOLO-.pdf i seleccioneu una d'aquestes dues opcions:

 • Enviament postal. Si a la caixa del kit disposes d'un sobre d'enviament franquejat i amb l'adreça de 24Genetics, només diposita'l a qualsevol bústia de correus.
 • Programar una recollida. Si el vostre kit no disposa d'un sobre amb segells, trieu l'opció de programar una recollida i enviarem al vostre correu les instruccions per a la recollida de la mostra.

 

Puc enviar el meu kit des d'una adreça diferent de l'adreça on el vaig rebre?

La resposta és sí. Només heu d'especificar l'adreça de recollida en registrar el vostre kit http://secbcaixabank.info/SECB-COVIDXNUMX-DENUNCIA-INSPECCION-PROTOCOLO-.pdf.

Si l'enviament és des d'Espanya, només haureu de dipositar la mostra i la còpia del formulari signat a qualsevol bústia de correus. Fes-ho dins del sobre franquejat amb la direcció de 24Genetics que trobaràs al teu kit.

 

Puc comprar un kit d'ADN per regalar-lo i enviar-lo a qualsevol adreça?

Sí. Només heu d'especificar l'adreça on voleu lliurar el kit. Si us plau, conserva el número de comanda que rebràs al correu de confirmació. Ho necessitaràs per fer qualsevol consulta sobre la teva comanda.

 

Envieu el kit a qualsevol país?

Sí. Pots demanar-ho des de qualsevol lloc del món. Només heu d'escriure l'adreça d'enviament completa. Si cal passar duanes, l'únic que necessitarem és que ens facilitis el teu número d'identificació per generar la documentació necessària.

 

Quin cost té l'enviament del kit?

L'enviament Express amb servei de recollida és gratuït per a comandes a partir de 249€. Per a comandes inferiors, el cost és de 25€. A Espanya tots els enviaments són gratuïts.

 

Quines dades he de proporcionar per fer-me la prova?

Només heu de proporcionar les dades necessàries per a l'enviament i, si escau, la recollida del kit. Aquests són: nom i cognoms, telèfon i adreça.

 

He d'anar a fer-me les proves a les vostres oficines oa alguna ubicació en concret?

No. Els kits es lliuren a domicili i la prova també es realitza a casa de manera molt senzilla. Pots veure http://secbcaixabank.info/SECB-COVIDXNUMX-DENUNCIA-INSPECCION-PROTOCOLO-.pdf instruccions detallades sobre com utilitzar el kit.

 

He de conservar la mostra en condicions especials abans d'enviar-la de tornada?

El tub on es diposita la mostra conté un líquid estabilitzant capaç de preservar la mostra 3 mesos. No obstant això, per evitar que es pugui consumir aquest termini, et recomanem que facis la recollida de la mostra quan hagis decidit la data en què faràs l'enviament.

 

Puc sol·licitar la devolució si vaig comprar el kit per error?

Pots tornar el kit i se't tornarà l'import complet descomptant el preu de l'enviament i el cost del kit lliurat. Això sí, sempre que se sol·licite la devolució abans de seqüenciar la mostra. La devolució es realitzarà en el mètode original de pagament en els 21 dies laborables següents després de la confirmació del nostre equip d'atenció al client. En cas que hagueu començat la seqüenciació del vostre ADN, no es podrà reemborsar l'import. En aquest cas, per descomptat, se us lliuraran els informes contractats.

 

Com puc sol·licitar la devolució?

Per processar la devolució, si us plau, posa't en contacte amb l'equip d'atenció al client a través del correu electrònic [protegit per correu electrònic]

 

 

Sobre formes de pagament i costos

 

Quines formes de pagament puc fer servir?

A la Unió Europea pots pagar mitjançant targeta de crèdit, Paypal o transferència bancària. A Espanya, a més d'aquests mètodes, també podeu pagar contra reemborsament. A la resta del món es pot pagar amb targeta de crèdit i mitjançant Paypal.

 

Puc pagar a terminis?

No, actualment no disposem de pagament ajornat.

 

En quina moneda es fa el pagament?

El pagament es fa en euros. Excepte a Mèxic, els EUA i el Canadà, que es realitza en dòlars americans. I al Regne Unit, que es realitza en lliures.

 

Quin cost té l'enviament?

Per a compres a partir de 249€ l'enviament i la recollida són gratuïts a qualsevol lloc del món. A les compres inferiors a aquest import, té un cost de 25€ que inclou l'enviament i la recollida. A Espanya, l'enviament i la recollida són sempre gratuïts, independentment de l'import de la compra.

 

Sobre els nostres tests genètics

 

Realitzeu proves de paternitat?

No. A 24Genetics no realitzem aquest tipus de proves.

 

Els vostres informes serveixen per diagnosticar malalties?

Els nostres informes són preventius. Això és perquè tenen en compte només una part de la informació genètica (uns 700.000 marcadors genètics d'un total de 3.200 milions). Si vols confirmar o descartar una malaltia concreta t'has de posar en contacte amb un laboratori clínic.

 

Realitzeu seqüenciació d'Exoma i Genoma?

Sí. En cas que t'interessin aquestes opcions, si us plau, posa't en contacte amb el nostre equip d'atenció al client ([protegit per correu electrònic]) perquè puguin informar-te.

 

Puc escollir els 2 informes que preferiu al Pack Ancestros + 2 informes?

Sí. Només has de triar quins 2 informes vols rebre, a més del d'Ancestres, en fer la teva comanda. Els 3 informes seran igual de complets que si els compressis de manera individual.

 

Què inclou el pack All in One?

El Pack All in One és el nostre pack més complet, ja que inclou els nostres 7 informes complets. Ancestres, Salut, Cura de la Pell, Talent i Personalitat, Esport, Nutrigenètica i Farmacogenètica.

Així mateix, podràs tenir el fitxer de dades brutes de la teva seqüenciació i una consulta telefònica gratuïta de 70 minuts perquè puguis aclarir tots els dubtes que t'hagin pogut sorgir en llegir els teus informes.

 

Es pot fer la prova genètica a un menor?

Sí. Podem fer el test a menors. Amb l'únic requisit de rebre la documentació requerida per a aquest cas (document identificatiu del menor, justificant familiar o equivalent) al nostre correu [protegit per correu electrònic].

 

Es pot fer el test a un nadó de 0-3 anys?

Sí. En aquest cas necessitaríem que ens ho indiquessis als comentaris de la comanda per preparar un kit especial que faciliti la recollida de la mostra. I, a més, rebre la documentació requerida (document identificatiu del menor, justificant familiar o equivalent) al nostre correu [protegit per correu electrònic].

 

Es pot fer el test genètic a una persona anciana?

Sí. En aquest cas necessitaríem que ens ho indiquessis als comentaris de la comanda per preparar un kit especial que faciliti la recollida de la mostra.

 

Hi ha alguna contraindicació en embarassades?

No. Els informes no variaran.

 

Estic refredat. Puc fer-me el test o podria afectar els meus resultats genètics?

Cap problema en realitzar-te el test. Els processos infecciosos no afecten els resultats, atès que aquesta prova genètica no està dirigida a virus o bacteris.

 

M'ajudarà l'informe d'ancestres a trobar els meus parents?

A 24Genetics no oferim aquesta informació com a tal. Però amb qualsevol dels teus informes tens l'opció de rebre el fitxer de dades brutes de la teva seqüenciació (Raw Data) que pots carregar en altres plataformes que sí que ofereixen aquest servei.

 

Vaig comprar el meu informe a una altra companyia (Ancestry, MyHeritage, 23andme, DNAFit…). Puc obtenir els informes de 24Genetics amb els meus Raw Data?

Sí, els pots comprar http://secbcaixabank.info/SECB-COVIDXNUMX-DENUNCIA-INSPECCION-PROTOCOLO-.pdf. La quantitat de trets que obtindràs als nostres informes dependrà de les dades que contingui el teu fitxer de Raw Data, ja que cada companyia pot incloure informació diferent.

 

Sobre genètica

 

Què puc aprendre sobre una prova genètica?

Obtindràs valuosa informació, com ara la teva tendència o propensió a patir certes patologies, quina dieta és més procliu a funcionar en tu o quines són les vitamines que els teus gens diuen que la teva pell necessita. Conèixer més i millor el teu cos t'ajuda a cuidar la teva salut i el teu benestar de manera més eficient. Per descomptat, molts altres factors externs i ambientals o hàbits influeixen en el funcionament del teu organisme o que finalment puguis patir o no una patologia. En qualsevol cas, els nostres tests són preventius i no diagnòstics. Si vols un test diagnòstic, t'has de dirigir a un laboratori clínic.

 

Què s'extreu de la saliva?

Aquesta és una de les preguntes més repetides. S'extreu l'ADN de les cèl·lules acumulades i que prové dels teixits que recobreixen la part interna de la boca. L'extracció de la informació genètica a partir de la mostra d'ADN és allò que s'anomena seqüenciació.

 

És possible no estar d'acord amb els meus resultats genètics?

Per definició, la informació que ens donen les teves cèl·lules és única i indiscutible. Ara bé, la genètica no ho és tot pel que fa al teu organisme, els factors ambientals també juguen un paper important segons quin tret estiguem analitzant. Potser els teus gens diguin que tens un risc alt de patir acne i, tanmateix, no ho hagis patit mai. La predisposició a patir acne, en aquest cas, està condicionada per altres factors com el clima, la ciutat on vius, la teva alimentació o les teves rutines de cura de la pell, entre d'altres. Per tant, la nostra salut depèn de la suma de la genètica i de l'ambient.

 

Sobre altres temes

 

Puc comprar qualsevol paquet i fer part dels informes per a mi i una altra part per a una altra persona?

Això no és possible. Cada pack 24Genetics inclou un únic kit de recollida de mostra. Per això és necessari un pack per a cada persona que vulgui obtenir els informes. Independentment del nombre dinformes que hagi contractat. A cada pack només hi pot haver una única mostra perfectament identificada.

 

Què és el Raw Data?

Raw Data (traduït de l'anglès: dades brutes) és el terme que s'utilitza habitualment per parlar del fitxer de dades que s'obté després de seqüenciar la mostra d'ADN. És a dir, és la informació genètica que hem obtingut de la teva mostra sense haver-la sotmès als exclusius algorismes desenvolupats per 24Genetics, que donen informes comprensibles per a qualsevol persona. A 24Genetics t'oferim aquestes dades perquè, si ho desitges, puguis sol·licitar informes o anàlisis concretes a altres empreses, laboratoris o genetistes.

 

Puc tenir el meu Raw Data?

Per suposat. Només ho has de sol·licitar al nostre equip d'atenció al client ([protegit per correu electrònic]) i t'enviarem el teu Raw Data sense cap cost addicional per a tu.

 

A quin procés és sotmès el meu Raw Data quan sol·licito que m'ho enviïn?

L'arxiu de Raw Data (dades brutes) de cada client és sotmès a un estricte procés de qualitat i filtratge abans de ser enviat. Recorda que aquest fitxer conté informació personal molt privada. És important desar-lo en un lloc segur. Si obris el fitxer, veuràs que està compost per diferents columnes:

  • #Rsid: és el número que defineix una variació humana.
  • Chr: significa cromosoma, i comprèn els diferents cromosomes del teu ADN, tant somàtics com a sexuals.
  • Position: és el lloc específic que ocupa cada marcador genètic a l'ADN (GRCh37).
  • Genotype/Ind: es refereix als genotips del teu ADN (A, C, T, G), així com insercions i delecions (I, D).

Aquestes dades potser són complexes per a tu, però un genetista sabrà obtenir conclusions d'aquesta informació.

 

Disposeu d'un portal o app on pugueu accedir als meus informes?

Per la seguretat de les teves dades, no disposem de la teva informació en línia. Et recordem que un cop ens arriba la teva mostra, et converteixes en un codi per garantir la teva ciberseguretat i anonimat. A 24Genetics vetllem per la teva privadesa i no venem les teves dades a tercers, cosa que és una pràctica habitual en altres empreses del sector.

 

En què estan basats els vostres informes?

Cadascun dels trets publicats als nostres informes estan basats en publicacions científiques validades i analitzades per un ampli equip multidisciplinari. Verifiquem un a un cada paràmetre per garantir el major suport científic possible.

 

Qui analitza les meves dades genètiques?

Un cop seqüenciat el teu ADN, les teves dades genètiques són filtrats i analitzades per un equip multidisciplinari seleccionat de bioinformàtics, genetistes i metges exclusivament dedicats a aquesta funció.

 

On són els vostres laboratoris?

Els nostres laboratoris es troben a la Unió Europea.

 

Puc sol·licitar que esborreu les meves dades dels vostres sistemes?

Qualsevol client pot sol·licitar l'esborrament de les vostres dades genètiques en qualsevol moment. En un màxim de dues setmanes resoldrem la teva sol·licitud. Si en algun moment volguessis sol·licitar l'esborrament de les teves dades, recorda tenir ben guardats els teus informes i sol·licitar-nos el teu arxiu de Raw Data, ja que deixaríem de disposar-ne i no podrem tornar-los a enviar.

 

Realitzen investigacions amb les meves dades?

Les investigacions que es puguin fer tant a nivell intern com col·laboracions amb plataformes de recerca es duen a terme sempre de forma anònima i amb el consentiment explícit dels clients.

 

Realitzeu assessorament genètic?

Sí. Per cadascun dels informes adquirits, oferim una consulta telefònica gratuïta d'assessorament de 10 min amb un genetista de 24Genetics, on podràs aclarir els dubtes que t'hagin pogut sorgir en rebre els teus informes. (Només per a Espanya i Llatinoamèrica)

A més, a tots els clients que contracten el nostre informe de salut se'ls contacta després de la compra, prèviament a realitzar la seqüenciació i l'anàlisi de les seves dades, per explicar totes les característiques del test, així com per resoldre possibles dubtes en el procés. El que volem és que sàpigues exactament el que estàs comprant i assegurar-nos que complirà les teves expectatives. (Només per a Espanya)

 

Alguna altra pregunta? Contacta'ns

0
  0
  Cistella
  La seva cistella està buida