Logo 24G

Test d'Nutrigenètica

El nostre test de nutrigenètica t'aportarà valuosa informació per a la cura de la teva alimentació i benestar
Més informació
test-de-nutrició
CAIXA PRODUCTE 24GENETICS Nutrigenètica

Sovint veiem que algú perd pes amb una determinada dieta, mentre que una altra persona no aconsegueix el mateix efecte, les raons d'aquestes diferències són als nostres gens.

 

Optimitza la teva alimentació amb el nostre test de nutrigenètica.

Tant si vols menjar de la manera més saludable possible, com si vols perdre pes. Realitzar aquest test genètic de nutrició és el millor començament. Podràs aprendre coses fonamentals. Per exemple, quins nutrients has de consumir més perquè tens una tendència genètica a no assimilar-los tan eficaçment com altres persones. Hi ha petites variants genètiques que fan que metabolitzis malament certes vitamines i minerals. És per això el que el teu cos pot necessitar una quantitat més gran. Podem detectar-ne algunes als gens.

El mateix passa pel que fa a molts altres nutrients, ja que pots tenir diferents reaccions a certs tipus de greixos, o carbohidrats, etc. Gràcies a l'anàlisi genètica, pots saber més sobre tu mateix, com per què la cafeïna t'afecta de manera diferent o per què t'agraden més els dolços.

Descarrega el nostre exemple d'informe nutrigenètic.
Informes disponibles en anglès, alemany, francès, italià, polonès i espanyol.

prova d'informe nutrigenètica
prova d'informe nutrigenètica

Són el mateix la nutrigenètica i la nutrigenòmica?

Són dos conceptes utilitzats sovint com a sinònims per parlar de l'estudi conjunt de l'alimentació amb genòmica i altres ciències òmiques i la seva influència en els diferents fenotips de salut-malaltia.

 

La nutrigenètica és la disciplina que estudia la diferent resposta a la dieta en funció del genotip (tipus de gen) de cada individu. La nutrigenòmica estudia els mecanismes moleculars que expliquen la diferent resposta fenotípica a la dieta en funció del genotip particular de cada individu. És a dir, s'estudia com els nutrients influeixen en l'expressió genètica.

 

Què és Òmica?

"Òmica” és un neologisme que en biologia molecular s'utilitza com a sufix per referir-se al estudi de la totalitat o el conjunt d'alguna cosa. Per tant, podem dir, de manera més genèrica, que la nutrigenòmica analitza la relació de l'alimentació amb la genètica de manera més integral.

 

 

Ambdues disciplines són àrees de l'anomenada genòmica nutricional. Totes dues formen part de la conjunció de les òmiques amb les ciències de l'alimentació i la nutrició.

 

Durant desenes d'anys, els estudis nutrigenètics i nutrigenòmics han aportat grans quantitats d'informació que permeten apropar-nos al que podem anomenar nutrició de precisió. Que bàsicament consisteix en tenir en compte les particularitats de cada individu per tenir una alimentació el més saludable possible. Així mateix, la nutrició pot ajudar a prevenir o tractar una patologia. Com més personalitzada sigui la dieta i els hàbits alimentaris, més gran serà l'aportació a la millora o recuperació.

 

Són innombrables els aliments i tipus de dieta que les dues disciplines han analitzat, entre els quals cal destacar la dieta mediterrània. Per a aquest tipus de dieta, encara que ha estat definida i catalogada de diferents maneres. Hi ha estudis que han demostrat que pot interaccionar amb el genoma i reduir el risc de patir determinades patologies en certa mena de persones.

 

Què inclou el test de nutrigenètica de 24Genetics?

Referent a això, el test nutrigenètic de 24Genetics inclou la predisposició genètica a l'efectivitat de la dieta mediterrània, la dieta baixa en greixos i la dieta baixa en hidrats de carboni.

 

D'altra banda, la genètica individual no sols es relaciona amb la salut. Sinó també amb aspectes com la percepció del sabor, la ingesta emocional, la propensió al pica-pica, la sensació de sacietat, etc… Tots aquests aspectes també estan inclosos al test genètic nutricional de 24Genetics.

 

La nutrigenètica: dietes personalitzades segons els teus gens

Cada ésser humà és diferent, tant en allò que veiem com en allò que no veiem. Moltes de les respostes són als nostres gens i la nutrigenètica és la ciència que estudia aquestes diferències. Segur que moltes vegades hem comprovat que no a tots ens senti igual el menjar ni té el mateix efecte al nostre organisme. Veiem, per exemple, que un altre aprima quan nosaltres mengem pràcticament el mateix. Fem la mateixa quantitat i tipus d'exercici i no aconseguim perdre pes. Hi ha molts factors que influeixen en el nostre índex de massa corporal, però sembla clar que hi ha una predisposició genètica a l'obesitat. Les claus estan en les variacions genètiques i per això cada cop més i més persones es fan una anàlisi alimentaria d'ADN.

 

Podem considerar la dieta com un factor ambiental que afecta l‟estat nutricional d‟un individu. Això es veu reflectit en la possibilitat de contraure diferents malalties. Actualment, la nutrició i la genètica uneixen esforços i s'integren en una àrea d'estudi: la denominada genètica nutricional.

 

Així que, si el que et preocupa és perdre pes, la teva informació genètica t'hi pot ajudar, i molt. Podem veure la teva predisposició sobre quin tipus de dieta d'aprimament serà més efectiva. Hi ha gens que poden evidenciar certes tendències a engreixar-se, a sentir-te saciat i al desig de menjar. Amb el test nutrigenètic, podrem veure si estàs predisposat a perdre pes més fàcilment i veurem què diuen els gens sobre quina podria ser la manera més efectiva de perdre pes i sentir-te millor que mai.

Llegir més ...

El nostre informe nutrigenètic té les seccions següents:

Dieta més saludable

Aquí pots veure la teva predisposició genètica a certs aliments i quins tipus de dietes són les més recomanables per a tu, segons el teu codi genètic.

Vitamines i minerals

Analitzem els gens que afecten diverses vitamines i minerals, així com el teu metabolisme, perquè sàpigues quins aliments has de menjar més i quins menys.

metabolisme

Coneix la teva predisposició als nivells de colesterol o triglicèrids. Entén per què el teu cos pot reaccionar de manera diferent a alguns dels principals creadors metabòlics.

Els teus sentits

Alguns gens ens donaran algunes curiositats com la teva possible capacitat de sentir certs sabors amb més intensitat o si ets propens al dolç o al pica-pica. També veurem els gens que poden influir en els efectes de la cafeïna i molt més.

El teu pes i tu

Veurem els gens que influeixen en l‟eficàcia de les dietes de control de pes. Alguns gens afecten la tendència a engreixar-se, la dificultat per quedar satisfet i les ganes de menjar. La dieta més efectiva no és la mateixa per a tots i la resposta pot ser als nostres gens.

cru

Has demanat amb anterioritat una prova genètica?

Si ja has realitzat algun dels nostres tests genètics o un test de 23andme, Ancestry.com o una altra companyia, podem utilitzar les teves dades brutes (raw data) per crear el teu informe de Nutrigenètica de 24Genetics, cosa que altres empreses no poden fer.

Preguntes freqüents

COM ES FA EL TEST NUTRIGENÈTIC?

És molt més senzill del que penses. Rebràs un kit d'ADN per prendre una mostra de la teva saliva. Mira les instruccions detallades en un vídeo senzill fent clic aquí. A continuació, només cal que ens envieu la mostra de tornada. El nostre laboratori farà la seqüenciació. És a dir, el procés d'extracció de les dades genètiques contingudes a la mostra d'ADN. I, finalment, aplicarem a la teva informació genètica l'algorisme desenvolupat per 24Genetics per obtenir el detallat informe que t'enviarem.

PUC FER-ME AQUESTA PROVA AL MEU PAÍS?

Per suposat. Podem enviar-te un kit d'ADN a la teva residència o lloc de treball. No importa a quina part del món vives. Com que tenim múltiples magatzems repartits per tot el món, enviarem la teva comanda des del punt més proper possible. Així serem ràpids, eficients i tan sostenibles com sigui possible.

SEGONS ELS RESULTATS DEL MEU TEST, HAURIA DE FER PER MI MATEIX CANVIS IMPORTANTS EN LA MEVA DIETA?

No hauries de fer canvis significatius en els teus tractaments sense validar un nutricionista, un genetista expert o el teu metge, que tindrà accés a moltes més dades del teu historial de salut. Les nostres proves analitzen una part dels marcadors genètics del teu organisme, no pas la totalitat. Pel que ofereixen resultats informatius, no diagnòstics. Aporten dades molt valuoses sobre predisposicions genètiques, però hi ha molts altres factors que influeixen en la teva nutrició o benestar. Per això, la nostra recomanació és consultar sempre amb especialistes en nutrició, salut o professionals de la genètica.

SÓN ELS MEUS GENS L'ÚNIC IMPORTANT?

Els nostres gens defineixen en gran part com som, però nosaltres il´entorn també modulem aquestes predisposicions genètiques en gran mesura. L'estil de vida, l'esport, la dieta i moltes altres circumstàncies influeixen al nostre organisme. Per tant, els gens associats són molt importants, però comparteixen la seva influència en la teva salut, benestar i en la teva vida en general, amb molts altres factors.

SÓN TOTES LES PROVES NUTRIGENÈTIQUES DE LA MATEIXA QUALITAT?

Hi ha poques empreses de biotecnologia amb capacitat per fer aquests complexos estudis. Moltes donen conclusions molt pobres pel que fa al nombre de resultats. El nostre test es basa en una anàlisi genètica de darrera generació. En aquest, analitzem uns 720.000 marcadors genètics. Prem aquí si vols saber perquè els tests de 24Genetics són considerats els millors i més complets del mercat.

PER QUÈ HAURIA DE COMPRAR AQUEST TEST FARMACOGENÈTIC I NO QUALSEVOL ALTRE DEL MERCAT?

La raó principal és som capaços d'oferir-te més informació rellevant (només has de comparar-nos amb altres tests de la competència) i de més qualitat. Però hi ha moltes més raons, pots veure-les fent click aquí.

EN QUÈ ES BASA AQUESTA PROVA?

Quan hi ha un alt nivell de consens, els estudis científics més rellevants es fan públics a través d'institucions i organismes internacionals. El complex algoritme desenvolupat per 24Genetics incorpora milers d‟aquests estudis genètics reconeguts i acceptats per la comunitat científica a nivell mundial, per la qual cosa els nostres informes tenen un altíssim nivell de qualitat.

QUÈ REBRÉ EXACTAMENT EN REALITZAR AQUEST TEST?

T'enviarem un informe complet i personalitzat al correu electrònic amb què hagis registrat el teu kit. A més, ens podràs sol·licitar el teu fitxer raw data en qualsevol moment i t'ho enviarem per email (l'arxiu raw data és un fitxer electrònic que conté el teu mapa genètic).

COM PUC MANTENIR AL DIA EL MEU INFORME?

Quan dissenyem un nou tret per incloure'l en algun dels nostres informes, realitzem prèviament una gran varietat de proves abans de fer-ho públic. Però, per a la teva comoditat, quan això passi, nosaltres ens posarem en contacte amb tu per notificar-t'ho.

QUALSEVOL POT FER-SE UNA PROVA GENÈTICA?

Qualsevol persona, sense límit d'edat, es pot fer el nostre test genètic. Només has de saber que, si la prova es realitzarà a fer un nadó o una persona d'edat avançada, podem enviar-te un kit especial que facilita la recollida de la mostra de saliva. Només ens has d'informar quan facis la teva comanda.

ÉS EL MATEIX UN TEST NUTRIGENÈTIC QUE UNA PROVA D'INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA?

No. Un test genètic no té res a veure amb un test d´intolerància alimentària. Com tampoc no és el mateix que un test d'al·lèrgia alimentària. Són proves diferents que aporten diferent informació. Els tests genètics són infinitament més complexos i costosos que les proves esmentades anteriorment i la informació genètica que proporcionen no es pot obtenir de cap altra manera.

QUANTES CALORIES HE DE CONSUMIR?

Un test genètic no facilita aquest tipus dinformació ja que depèn de molts altres factors externs, hàbits, dieta… (factors ambientals). Per exemple, sent la teva genètica la que és, potser siguis una persona sedentària o, no obstant, una persona amb una gran activitat física. Com pots imaginar, la necessitat de consum de calories serà molt diferent en tots dos casos. També dependrà dels teus objectius dietètics: potser vols perdre pes o potser vulguis guanyar-lo. Per tant, el millor que pots fer amb el teu test de nutrigenètica és compartir-lo amb un servei de dietètica o nutrició, on podran dissenyar per a tu pautes personalitzades que podràs implementar a la teva dieta, segons els teus objectius.

QUINA DIETA HE DE SEGUIR?

24Genetics no assessora en hàbits dietètics. Nosaltres et facilitem informació de les teves propensions al nostre informe nutrigenètic. Però ha de ser un nutricionista professional qui t'assessori sobre la dieta més adequada per a tu. Tenint en compte, a més de la informació genètica del nostre informe, el teu estil de vida, els teus gustos, els teus hàbits d'esport, etc… Per això, et recomanem compartir la teva anàlisi amb el teu professional de referència per poder fer una dieta personalitzada.

QUINS ALIMENTS PUC PRENDRE?

El test de 24Genetics no dóna informació sobre intoleràncies a aliments específics. Si sospiteu alguna intolerància o al·lèrgia en particular, us recomanem acudir a un professional de la salut.

EM PODEN DIAGNOSTICAR ALGUNA ALTERACIÓ NUTRICIONAL AMB AQUEST TEST?

El test de nutrigenètica de 24Genetics no és vàlid per a ús clínic o diagnòstic. Si els teus professionals de la salut observen alguna patologia rellevant als nostres informes, et prescriuran una segona prova amb validesa clínica per confirmar aquesta patologia.

QUÈ ÉS LA NUTRIGENÈTICA?

És la disciplina que analitza les variants genètiques que emmagatzemes al teu ADN i que impacten de manera directa en la teva forma de metabolitzar diverses molècules. Així com la manera com et funcionen o no diferents dietes. La millor manera d'alimentar-te i millorar la teva qualitat de vida és conèixer les tendències genètiques al colesterol, els triglicèrids, el sobrepès, etc. Dades com l'absorció de les vitamines B12 o E són altres dels trets que apareixeran al vostre informe. Per conèixer-ne els detalls, comprova l'exemple d'informe de què disposes en aquesta mateixa pàgina de la nostra web.

ÉS LA NUTRIGENÈTICA UNA MODA O EXISTEIX SUPORT CIENTÍFIC ROBUST DARRERE?

És una àrea del coneixement que s'està estudiant fa diverses dècades. La genètica interactua amb la nostra dieta, per això l'anàlisi del nostre genoma humà és fonamental. És un fet recolzat avui dia per centenars destudis científics. Aquests estudis són examinats amb cautela i sota un estricte criteri de qualitat científica dins de 24Genetics per seleccionar els de més rellevància científica. A més, el nostre equip científic multidisciplinari està constantment actualitzant el nostre informe. Incloent-hi nous estudis rellevants que ens permetin treure el màxim partit al teu ADN.

PER QUÈ EL MEU INFORME DIU QUE TINC UN DÈFICIT DE FERRO QUAN TINC NIVELLS A SANG NORMALS?

La raó és força senzilla: la genètica no ho és tot. És un factor important que cal tenir en compte, però no és l'únic determinant. En aquest exemple concret, si tens una alimentació rica en ferro, és possible que els teus resultats a la sang siguin normals, atès que la predisposició genètica a aquest dèficit probablement l'estigues compensant amb la teva dieta.

 

Tens una consulta de nutrició i vols oferir més valor als teus clients? Vols recomanar o comercialitzar el nostre test de nutrigenètica?

Visita la nostra web de partners i descobreix totes les fórmules que tenim per a tu.

0
    0
    Cistella
    La seva cistella està buida